Meteen naar de inhoud
Je bent hier: Home » Aanpak » Aanpak voor ontwikkelaars

Aanpak voor ontwikkelaars

Als ontwikkelaar heb je waarschijnlijk klanten die moeten voldoen aan het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid of de Europese toegankelijkheidswet. Het is dus belangrijk dat de apps die jij ontwikkeld toegankelijk zijn zodat ze aan de wetgeving voldoen. Hieronder delen we graag onze aanpak voor ontwikkelaars.

Stap 1: Kennis verhogen

Het is erg belangrijk om kennis van toegankelijkheid en van de eigen situatie op te doen. Start met een Kick-off training om de basis van toegankelijkheid te leren. Vaak kunnen ontwikkelaars tot 85% van de fouten oplossen door naar slechts 10 criteria uit de richtlijn te kijken. Volg na de kick-off training een verdiepende technische training voor Android ontwikkelaars of technische training voor iOS ontwikkelaars om te leren hoe je alle fouten oplost.

Als klanten ons vragen hoeveel deelnemers er bij de training aanwezig “mogen” zijn? Ons antwoord is dan: het liefst zo veel mogelijk!

Paul van Workum – Aanjager toegankelijkheid

Stap 2: Aanpak definiëren

Er is helaas geen kant-en-klare aanpak die voor elke ontwikkelaar werkt. De aanpak is namelijk afhankelijk van vele factoren. Wel hebben we diverse kant-en-klare oplossingen om te helpen.

Voor het bepalen van de aanpak gebruiken we onder andere de volgende vragen:

  • In welke programmeertalen bouwen jullie apps?
  • Welke Android versies ondersteunen jullie?
  • Welke iOS versies ondersteunen de apps?
  • Gebruiken jullie hulpmiddelen zoals de schermlezer of toetsenbord om apps te testen?
  • Maken jullie gebruik van automatische tests op toegankelijkheid?
  • Hoeveel apps worden er gebruikt?

Op basis van de antwoorden stellen we vast welke diensten het best bij de situatie passen. Meestal is dat een combinatie van training, toegankelijkheidsonderzoek, consultancy, en hackathons. Met training helpen we bij het voorkomen van toegankelijkheidsfouten. Bij een toegankelijkheidsonderzoek testen we een deel van een app om het niveau te bepalen. Bij consultancy helpen we bij het oplossen van de gevonden toegankelijkheidsfouten. Met hackathons werken we hele dag samen aan het oplossen van toegankelijkheidsfouten.

Hier vind je meer informatie over deze diensten:

Stap 3: Aan de slag

We helpen je graag bij het doel om toegankelijke apps te ontwikkelen.

Vul onderstaand formulier als je samen met ons aan de slag wilt. Je kunt ook een e-mail sturen naar: info@abra.nl

    Dit formulier maakt gebruik van Google reCAPTCHA v3 onder het Google privacybeleid en de Google voorwaarden.