Inleiding

Abra helpt je bij het omzetten van een idee naar een app die daadwerkelijk te downloaden is.

Mijn doel is om jouw app zo snel mogelijk in handen van gebruikers te krijgen. Op die manier kom je er namelijk pas echt achter wat de wensen zijn en welke functionaliteit het belangrijkste is.

Afhankelijk van jouw idee adviseer ik om een prototype, proof-of-concept of minimal viable product te ontwikkelen. Bij alle opties is de app te installeren op het toestel van gebruikers.

Als er inderdaad behoefte is aan jouw app, kunnen we de app doorontwikkelen.

In de afgelopen zeven jaar heb ik tientallen apps ontwikkeld. Ik heb de studies Software Engineering en Human Computer Interaction & Design afgerond. Hierdoor heb ik zelf alle kennis om een app te bouwen die technisch goed in elkaar zit en daarnaast ook prettig te gebruiken is.

Het ritueel

Bij het ontwikkelen van een app komt meer kijken dan je misschien verwacht. Mijn doel is dat de app niet alleen voldoet aan jouw wensen, maar ook aan die van de gebruiker. Hieronder kun je lezen hoe we dit resultaat samen kunnen bereiken.

1. Kennismaken

Het eerste gesprek staat in het teken van oriëntatie. Ik hoor graag welk idee je in gedachte hebt en denk met je mee over de uitwerking.

2. Uitwerken

Als we op één lijn zitten en het idee haalbaar lijkt, werken we het verder uit. We beslissen welke functies het belangrijkste zijn voor de eerste versie.

3. Ontwikkelen

Vervolgens ga ik aan de slag met het bouwen van jouw app. Tijdens het ontwikkelproces word je op de hoogte gehouden van de voortgang.

4. Afleveren

Jij krijgt een app met de belangrijkste functies die nodig zijn voor jouw concept. De app kun je vervolgens gaan evalueren met gebruikers en andere belanghebbenden.

5. Uitbreiden

Nadat de app in handen van gebruikers is geweest, zullen ze vast nieuwe functies hebben bedacht. Samen bedenken we een plan hoe de app het beste uitgebreid kan worden met nieuwe functies.

Het resultaat

Door het volgen van bovenstaand ritueel ontstaan apps waar gebruikers dol op zijn! Hieronder vind je een aantal voorbeelden van apps die ik reeds ontwikkeld heb. Klik op een afbeelding om meer te lezen over het ontwikkelproces.

Jouw idee

Ben je klaar om jouw idee om te zetten naar een app? Vul onderstaand formulier in, of stuur een e-mail met jouw wensen naar info@abra.nl.