Inleiding

Abra is het begin van de toverspreuk Abracadabra. Abra kan ook het begin zijn van jouw app. De focus van Abra ligt op het bouwen van "functional prototypes" en "minimal viable products".

Bij een functional prototype gaat het om een alfa versie van jouw app waarbij slechts een aantal functies zijn geïmplementeerd. De app is te installeren op je telefoon en kan als testversie verspreid worden naar anderen.

Bij een minimal viable product gaat het om de eerste versie van jouw app die gepubliceerd kan worden. De app heeft nog niet alle functionaliteit die je wilt, maar is goed genoeg om meerwaarde te bieden aan de gebruiker.

Het doel is in beide gevallen om de app zo snel mogelijk in de handen van de gebruikers te krijgen. Als het blijkt dat er inderdaad behoefte is aan jouw app, kun je de app laten doorontwikkelen.

In de afgelopen zeven jaar heb ik tientallen apps ontwikkeld. Ik heb de studies Informatica en Human Computer Interaction & Design afgerond. Hierdoor heb ik zelf alle kennis om een app te bouwen die technisch goed in elkaar zit en daarnaast ook prettig te gebruiken is.

Op deze website vertel ik je graag meer over de apps die ik gemaakt heb en hoe ik te werk ga.

De magie

Ik heb al een heleboel mooie en nuttige apps mogen bouwen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden. Klik op een afbeelding om meer te lezen over het ontwikkelproces.

Het ritueel

Bij het ontwikkelen van een app komt meer kijken dan je misschien verwacht. Mijn doel is dat de app voldoet aan jouw wensen en dat de app makkelijk te gebruiken is. Hieronder kun je lezen hoe we dit resultaat samen kunnen bereiken.

1. Kennismaken

Het eerste gesprek staat in het teken van oriëntatie. Ik hoor graag welk idee je in gedachte hebt en denk met je mee over de uitwerking.

2. Uitwerken

Als we op één lijn zitten en het idee haalbaar lijkt, werken we het verder uit. We beslissen welke functies het belangrijkste zijn voor de eerste versie.

3. Ontwikkelen

Vervolgens ga ik aan de slag met het bouwen van jouw app. Tijdens het ontwikkelproces word je op de hoogte gehouden van de voortgang.

4. Afleveren

Jij krijgt een app met de belangrijkste functies die nodig zijn voor jouw concept. De app kun je vervolgens gaan evalueren met gebruikers en andere belanghebbenden.

5. Uitbreiden

Nadat de app in handen van gebruikers is geweest, zullen ze vast nieuwe functies hebben bedacht. Samen bedenken we een plan hoe de app het beste uitgebreid kan worden met nieuwe functies.

Jouw idee

Ik ben erg benieuwd naar het idee dat jij hebt. Laten we kijken of ik je wens uit kunnen laten komen. Stuur een e-mail met jouw wensen naar info@abra.nl.