Meteen naar de inhoud
Je bent hier: Home » Diensten

Diensten

Abra helpt je graag om de toegankelijkheid van jouw apps te verbeteren. We geven advies, doen onderzoek en geven training. We ontwikkelen zelf ook toegankelijke apps, dus we weten waar we het over hebben.

Advies

We kunnen je helpen om toegankelijkheid te borgen in jouw organisatie. Toegankelijkheid kan niet eenmalig zijn, maar moest een vast onderdeel zijn van de interne processen. We bieden trajecten aan, waarmee we in een aantal maanden zorgen dat toegankelijkheid geborgd wordt in jouw organisatie. We hebben ook een strippenkaart die je kunt gebruiken voor los advies.

Toegankelijkheidsonderzoek 

Bij een toegankelijkheidsonderzoek testen we of jouw app voldoet aan de toegankelijkheidsrichtlijn. We testen de app met diverse hulpmiddelen, waaronder met de schermlezer. We rapporteren elke toegankelijkheidsfout die we vinden en voegen daar een uitleg, een screenshot en een oplossing aan toe.

Gebruikersonderzoek

Bij een gebruikersonderzoek leer je hoe gebruikers met een beperking de toegankelijkheid van jouw app ervaren. Inzicht in de barrières die gebruikers ervaren zorgt voor bewustzijn en motivatie bij collega’s om de problemen op te lossen. We kunnen een gebruikersonderzoek uitvoeren met ons testpanel, of met gebruikers van jouw app. Elk probleem wordt tekstueel gerapporteerd, vaak met een schermopname of screenshot ter verduidelijking.

Training

In onze trainingen leer je hoe je jouw app toegankelijk kunt maken.  Je leert hoe je samen met jouw team effectief aan de slag kunt gaan met toegankelijkheid. Onze kick-off training richt zich op de basis van toegankelijkheid en is geschikt voor iedereen. Onze developer training is een technische training voor app ontwikkelaars. Inmiddels hebben meer dan 2.000 mensen onze trainingen gevolgd! Een deel van onze trainingen is online beschikbaar in de Abra Academy.

Jan Jaap en Paul zitten naast elkaar op een stoel, beiden hebben een hoodie aan met de tekst: Abra, begrijp toegankelijkheid