Blog

Welkom op ons blog, hier delen we inzichten en tips over toegankelijke apps.

 • Abra wint Best in Tech award

  De Dutch Interactive Awards (DIA) zijn dé prijzen voor het allerbeste interactieve werk van Nederlandse makers. De beste professionals uit het vakgebied maken kans op een DIA PRO. Lees meer »

 • Abra viert nieuwe Appt website en handboek

  Ter ere van Global Accessibility Awareness Day (GAAD) zijn we verheugd om de nieuwe Appt website en het nieuwe Appt handboek toegankelijkheid te delen. Deze hulpmiddelen maken het makkelijker om apps toegankelijk te maken. Abra is er trots op deze projecten te hebben gesponsord en eraan te hebben bijgedragen. Lees meer »

 • Nieuwe mede-eigenaar Mike Slinkman versterkt Abra

  Toegankelijke website bouwen. Dát is de passie van ontwikkelaar Mike Slinkman (31). Als kersverse mede-eigenaar van Abra B.V. vult hij mede-oprichters Jan Jaap de Groot en Paul van Workum mooi aan. Maak kennis met Mike en krijg als eerste een inkijkje in zijn toekomstplannen. Lees meer »

 • Abra lanceert Abra Desktop Beta

  Abra kondigt vandaag trots de bètaversie van Abra Desktop aan. Dit innovatieve product stelt teams in staat om automatisch de toegankelijkheid van hun apps te controleren. Het is een belangrijke stap richting Abra's missie om apps toegankelijk te maken voor iedereen. Lees meer »

 • Tanya van Workum versterkt het Abra team

  Sinds de start van Abra is Tanya van Workum betrokken bij Abra. Als partner van Paul is ze sinds het begin sparringpartner en werkt ze op projectbasis voor Abra. Tot voor kort was dit altijd op de achtergrond. Lees meer »

 • Toegankelijkheid belangrijk voor De Slimste Thuis app

  Op 31 juli is het zover. Trouwe kijkers van De Slimste Mens hebben de start van het nieuwe seizoen al in hun agenda staan. De app van deze populaire quiz is al jaren een groot succes bij fanatieke spelers. Tot nu toe kon het spel in deze app alleen individueel tegen elkaar of de computer worden gespeeld. Lees meer »

 • DICTU: “We kijken nu met een andere bril naar toegankelijkheid”

  DICTU is een van de grote dienstverleners op het gebied van ICT binnen de Rijksoverheid. Andere organisaties binnen de Rijksoverheid huren DICTU in voor allerlei ICT-zaken. DICTU bestaat uit verschillende afdelingen waaronder Web & App Services. Deze afdeling ontwikkelt en beheert websites en apps van de Rijksoverheid. Gerbrant van den Hengel is als product owner medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van verschillende apps bij DICTU. Het contact met Abra kwam enkele jaren geleden tot stand. Lees meer »

 • Niveau van app toegankelijkheid bepalen

  Om aan de regels voor digitale toegankelijkheid te voldoen moeten apps bruikbaar zijn voor iedereen, waaronder mensen met een beperking. Wat dit precies betekent en hoe je als organisatie hiervoor zorgt, is vaak niet duidelijk. Lees meer »

 • DigiHandig app volledig toegankelijk met hulp van Abra

  Kristel Thieme van New Future Lab staat aan de wieg van DigiHandig. “In Nederland doen bijna 4 miljoen mensen niet volledig mee met de digitale samenleving. Dat is een enorme uitdaging. Samen met Game Tailors en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ontwikkelden we een hulpmiddel om digitale vaardigheden op een leuke en efficiënte manier te trainen.” Lees meer »