Meteen naar de inhoud
Je bent hier: Home » Diensten » Advies » Starttraject

Starttraject

Wat

Het starttraject is bedoeld voor organisaties die hun apps toegankelijk willen maken en daar beperkt ervaring mee hebben. Tijdens het starttraject richten we ons op de toegankelijkheid van je organisatie, vergroten we de kennis van medewerkers en verbeteren we de toegankelijkheid van de belangrijkste schermen in je app.

Met het starttraject:

  • Krijg je inzicht hoe toegankelijk de organisatie is;
  • Vergroot je de kennis over toegankelijkheid binnen de organisatie;
  • Verbeteren we de belangrijkste schermen zodat deze toegankelijk zijn.

Hoe

Wij verzorgen een kick-off training en introduceren toegankelijkheid voor alle betrokken medewerkers in de organisatie. Met een gedeeltelijk toegankelijkheidsonderzoek testen wij de belangrijkste schermen van de app volgens de toegankelijkheidsrichtlijn. En wij vragen enkele ervaringsdeskundigen om feedback te geven op de app in de vorm van een kleinschalig gebruikersonderzoek. Aan elke gevonden toegankelijkheidsfout voegen wij direct een oplossing toe. Zo kunnen de ontwikkelaars direct aan de slag. En zo nodig helpen wij met het testen van de doorgevoerde verbeteringen.

Daarnaast kun je ons altijd vragen om advies. Je kunt ons mailen, en indien nodig bellen. Wij zorgen ervoor dat collega’s geen tijd verliezen met het zoeken naar de juiste informatie of de beste oplossing. Wij spreken de taal en ondersteunen de ontwikkelaars graag.

Met deze stappen krijgen we inzicht in de mate van toegankelijkheid en vergroten wij de basiskennis bij medewerkers. Tevens wordt in deze eerste periode de toegankelijkheid van de belangrijkste schermen van de app verbeterd. 

Wij zijn pas tevreden als toegankelijkheid vanzelfsprekend is en als medewerkers de basiskennis hebben. Abra helpt organisaties graag om dit niveau te bereiken.

Wanneer

Het starttraject duurt ten minste 3 maanden. Gedurende deze periode verzorgen wij de kick-off training, toegankelijkheidsonderzoek en gebruikersonderzoek. Het traject wordt automatisch verlengd tot het gewenste niveau bereikt is.

Houd er rekening mee dat de ontwikkelaars de aanpassingen aan de toegankelijkheid zelf moeten realiseren. Wij zorgen dat de ontwikkelaar de kennis opdoet om te begrijpen wat er fout gaat en hoe dit effectief opgelost kan worden. 

Zijn er in deze periode vragen over de toegankelijkheid, kun je Abra onbeperkt mailen en zo nodig bellen we even.

Kosten

Het starttraject kost € 1.500 excl. btw per maand.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Paul en Jan Jaap geven elkaar een high-five in het kantoor van Abra