Meteen naar de inhoud
Je bent hier: Home » Diensten » Gebruikersonderzoek » Grootschalig gebruikersonderzoek

Grootschalig gebruikersonderzoek

Wat

In een grootschalig gebruikersonderzoek test een grote groep gebruikers met een beperking de toegankelijkheid van jouw app. Dit geeft een volledig beeld van de gebruikservaring met diverse hulpmiddelen. Vaak testen we met ervaringsdeskundigen die afhankelijk zijn van de schermlezer, toetsenbordbediening, tekstvergroting, auditieve ondersteuning en/of zoom.

Hoe

We stellen samen af wat de scope is van het gebruikersonderzoek. Vervolgens selecteren we gebruikers. Dit kunnen gebruikers uit jouw app zijn, en/of gebruikers uit ons testpanel. Er wordt op een duidelijker manier aan de gebruikers uitgelegd wat ze moeten testen. We vragen de gebruikers hun bevindingen te ondersteunen met een schermopname of screenshot. 

Na afloop van het gebruikersonderzoek ontvang je een rapport. Per bevinding geven wij advies hoe de gebruikerservaring verbeterd kan worden. Dit rapport geeft een volledig beeld hoe de toegankelijkheid ervaren wordt. 

Abra richt zich op het eenvoudig maken van toegankelijkheid, waardoor ontwikkelaars effectief verbeteringen kunnen doorvoeren.

Wanneer

Het uitvoeren van het gebruikersonderzoek en het samenstellen van het rapport duurt enkele weken tot maanden afhankelijk van de omvang.

Kosten

De kosten van een grootschalig gebruikersonderzoek zijn afhankelijk van de omvang van de testgroep en de hoeveelheid opdrachten. Prijsindicatie: vanaf 4.000 euro excl. btw.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

In het vervolgtraject is een grootschalig gebruikersonderzoek inbegrepen.

Er wordt een aanraakgebaar gemaakt richting een telefoon die op telefoon ligt naast een toetsenbord.