Meteen naar de inhoud
Je bent hier: Home » Diensten » Training

Training

We kunnen je opleiden op het gebied van app toegankelijkheid. Hierdoor leer je toegankelijker denken, ontwerpen en ontwikkelen. We hebben een aantal vaste trainingen, maar verzorgen ook trainingen op maat.

Onze trainingen zijn geschikt voor o.a. ontwikkelaars, designers, testers, product owners en inkopers. Onze trainingen zijn een uitstekende optie als je kennis, bewustzijn en inspiratie op het gebied van app toegankelijkheid wilt opdoen.

Trainingsagenda

  • Maandag 26 september 2022 tussen 15:00 en 17:00 geven we online de “Kick-off training toegankelijkheid”. Dit is een gratis training in samenwerking met Stichting Appt.
  • Online training “Verdiepende training Android” – Taal is Engels. Deelnemen kost 195 euro excl. btw. Datum nader te bepalen.
  • Online training “Verdiepende training iOS” – Taal is Engels. Deelnemen kost 195 euro excl. btw. Datum nader te bepalen.

Aanmelden voor een training kan via paul@abra.nl. We bevestigen enkele dagen voor de training of deze door zal gaan.

Kick-off training toegankelijkheid

Dit is een kick-off training over de basis van app toegankelijkheid. We leggen uit welke hulpmiddelen er zijn, welke richtlijnen er zijn, welke wetgeving er is en geven tips over het voorkomen van veelgemaakte toegankelijkheidsfouten.

Onderwerpen die in de training aan bod komen:

  • Hulpmiddelen: schermlezer, stembediening, schakelbedienining en toetsenbordbediening.
  • Richtlijnen: EN 301 549, WCAG, principes waarneembaar, bedienbaar, begrijpelijk en robuust.
  • Wet- en regelgeving: European Accessibility Act (EEA), Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid, VN-verdrag handicap, Wet gelijke behandeling handicap of chronische ziekte (Wgbh/cz).
  • Tips: voorbeelden en oplossingen voor veelgemaakte toegankelijkheidsfouten

De training wordt online gegeven en kost 760 euro excl. btw. Je mag je hele team uitnodigen!

Training voor Android ontwikkelaars

Dit is een technische training voor (native) Android ontwikkelaars. In deze online training worden alle belangrijke succescriteria uit de WCAG 2.1 waar de ontwikkelaar verantwoordelijk voor is behandeld. We leggen uit wat de impact is en geven codevoorbeelden om de fout te voorkomen of op te lossen. De ontwikkelaars leren hierdoor hoe ze toegankelijke(re) Android apps kunnen programmeren.

Deze training wordt online gegeven en kost 2480 euro excl. btw. Je mag je hele team uitnodigen!

Training voor iOS ontwikkelaars

Dit is een technische training voor (native) iOS ontwikkelaars. In deze online training worden alle belangrijke succescriterium uit de WCAG 2.1 waar de ontwikkelaar verantwoordelijk voor is behandeld. We leggen uit wat de impact is en geven codevoorbeelden om de fout te voorkomen of op te lossen. De ontwikkelaars leren hierdoor hoe ze toegankelijke(re) iOS apps kunnen programmeren.

Deze verdiepende training geven we online en kost 2480 euro excl. btw. Je mag je hele team uitnodigen!

Training voor designers

Dit is een verdiepende training voor designers van apps. In deze training wordt elk succescriterium uit de WCAG 2.1 waar de ontwerper verantwoordelijk voor is behandeld. We leggen uit wat de impact is en geven voorbeelden van goede designs. De designers leren hierdoor hoe ze toegankelijke(re) apps kunnen ontwerpen.

Deze verdiepende training geven we online en kost 2480 euro excl. btw. Je mag je hele team uitnodigen!

Training over het gebruik van hulpmiddelen

Een schermlezer leest voor wat er op het scherm te zien is. Door middel van gebaren kun je door apps heen navigeren en handelingen uitvoeren. De schermlezer is ook een manier om te ontdekken hoe de structuur van een app in elkaar zit. Dit is een cruciaal hulpmiddel om een app te testen op toegankelijkheid.

Om te voldoen aan de WCAG 2.1 moeten apps ook bediend kunnen worden met een extern toetsenbord (toetsenbordinterface). In deze training gaan we in op de manier om te controleren of een app volledig bediend kan worden met het toetsenbord. 

Met stembediening is het mogelijk om apps volledig te bedienen via je stem. Je kunt acties uitvoeren op het scherm via een raster voorzien van labels of nummers. Dit raster met labels kan je helpen om te controleren of alle labels goed ingesteld zijn. In de deze training laten we zien hoe stembediening werkt.

Ook zijn er zijn ‘interne’ en ‘externe’ schakelaars om je toestel mee te bedienen. Met deze schakelaars kun je acties uitvoeren op je toestel. Dit heet schakelbediening. Wanneer apps goed werken met schermlezer en toetsenbordbediening gaat dit meestal automatisch goed. Maar het is goed om te weten hoe dit werkt.

Deze verdiepende training geven we online en kost 2480 euro excl. btw. Je mag je hele team uitnodigen!

Training toegankelijkheidsonderzoek uitvoeren

We helpen graag andere organisaties bij het opleiden van auditors van apps. Het vinden van fouten draagt namelijk bij aan het toegankelijker maken van apps. Omdat we dit belangrijk vinden, leiden we ook graag andere organisaties op.

Sessie 1:
Deze training zal gaan over app toegankelijkheid en de testaanpak om apps te testen. We delen onze manier van werken en gaan in op de verschillen tussen het testen van apps en websites. We laten ook voorbeelden zien van toegankelijkheidsfouten die gemaakt zijn in apps.

Sessie 2:
We lichten de schermlezer, toetsenbordbediening, schakelbediening en stembediening uitgebreid toe.

De inhoud van de training omvat het uitvoeren van toegankelijkheidsonderzoek op Android én iOS.

De kosten van deze verdiepende training zijn 3560 euro excl. btw en bestaat uit Deze verdiepende training geven we online en kost 2480 euro excl. btw. Je mag je hele team uitnodigen!

Training op maat organiseren

Door samen met ons een training te organiseren zorg je dat toegankelijkheid beter begrepen wordt in jouw organisatie. Laat ons je wensen weten en we helpen je graag verder.

Vul onderstaand formulier in om een training te organiseren of vragen hierover te stellen. Je kunt ook een e-mail sturen naar: info@abra.nl

    Dit formulier maakt gebruik van Google reCAPTCHA v3 onder het Google privacybeleid en de Google voorwaarden.