Abra lanceert Abra Desktop Beta

Abra kondigt vandaag trots de bètaversie van Abra Desktop aan. Dit innovatieve product stelt teams in staat om automatisch de toegankelijkheid van hun apps te controleren. Het is een belangrijke stap richting Abra's missie om apps toegankelijk te maken voor iedereen.

"Abra helpt teams om hun apps toegankelijk te maken. Wij geloven dat dit de standaard zou moeten zijn," zegt Paul van Workum, medeoprichter van Abra. "We merken dat apps toegankelijker worden, vooral die gepubliceerd worden door (semi)overheden en grote organisaties. Het bouwen van toegankelijke apps en deze laten voldoen aan toegankelijkheidsrichtlijnen blijft echter uitdagend en tijdrovend. Onze producten en diensten maken app-toegankelijkheid eenvoudig."

Interface of Abra Desktop, you can select devices and apps and run tests; the results are shown visually and in textAbra Desktop

Abra Desktop detecteert automatisch toegankelijkheidsproblemen in apps, zoals laag contrast of het niet ondersteunen van tekstschaling. Toegankelijkheidsfuncties worden gebruikt door meer dan 50% van alle app gebruikers en zijn essentieel voor bijna 25% van de bevolking. We detecteren ook kritieke toegankelijkheidsproblemen zoals ontbrekende namen, rollen of waarden. Wanneer deze problemen voorkomen, is het erg moeilijk om een app te gebruiken met de schermlezer, een hulpmiddel dat voornamelijk gebruikt wordt door mensen met visuele beperkingen.

En we vinden niet alleen problemen, we helpen ontwikkelaars ook om ze op te lossen. Codevoorbeelden zijn beschikbaar voor meerdere frameworks, zoals Android, iOS, Flutter en React Native. Het oplossen van toegankelijkheidsproblemen zorgt ervoor dat iedereen je apps kan gebruiken, waaronder gebruikers met een beperking.

Bekijk Abra Desktop in actie

Abra Toegankelijkheid Suite

Naast Abra Desktop is het bedrijf van plan een reeks producten te lanceren, waaronder Abra Dashboard, Abra Cloud, Abra Academy en Abra SDK. Elk product richt zich op specifieke behoeften van kleine en grote teams. Of je nu net begint, of al langer bezig bent met toegankelijkheid. Abra zorgt ervoor dat toegankelijkheid niet slechts een bijzaak is, maar een fundamenteel aspect wordt van app-ontwikkeling.

Het beste van alles: onze producten zijn schappelijk geprijsd, zodat iedereen zijn app toegankelijker kan maken.

Toegankelijkheid als missie

"Toegankelijkheid vereist samenwerking, en we vragen bedrijven om met ons mee te doen op deze belangrijke reis," benadrukt Paul. "Onze klanten variëren van financiële instellingen tot mediabedrijven, overheid, en internationale ondernemingen. Gebruikers profiteren van de toegankelijkheid van hun apps. We moedigen ontwikkelaars aan om de bètaversie van Abra Desktop te proberen en de toekomst te ervaren met betrekking tot het toegankelijk maken van apps."

We zijn erg benieuwd naar feedback en zullen Abra Desktop op basis hiervan verbeteren. Let op, bij de uiteindelijke lancering verlies je mogelijk de gegevens uit de bèta versie.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat niemand wordt uitgesloten wanneer ze een app willen gebruiken!

Over Abra®

Abra maakt apps toegankelijk. Onze missie is om app-toegankelijkheid eenvoudig te maken. Als pioniers willen we ervoor zorgen dat veel meer apps toegankelijk worden. Met onze producten en diensten helpen we organisaties van elke omvang om hun apps toegankelijk te maken.

Voor meer informatie zijn wij te bereiken via info@abra.nl