Tanya van Workum versterkt het Abra team

Sinds de start van Abra is Tanya van Workum betrokken bij Abra. Als partner van Paul is ze sinds het begin sparringpartner en werkt ze op projectbasis voor Abra. Tot voor kort was dit altijd op de achtergrond.

Met haar bedrijf 5Pro Mobile ontwikkelt ze apps voor bedrijven en organisaties. De ontwikkeling en het design gebeuren voornamelijk in Oekraïne, haar geboorteland. "Van oudsher is er in Oekraïne goed wiskundeonderwijs en veel belangstelling voor werken in IT. Dankzij mijn eigen achtergrond en opleiding beschik ik er over een uitstekend netwerk. Via 5Pro Mobile kunnen we app-ontwikkeling snel en efficiënt realiseren. Ik begeleid het proces en ben de product owner."

Tanya van Workum standing in an office with an industrial look

Apps bouwen voor Abra

Tanya heeft met 5Pro Mobile verschillende volledig toegankelijke apps voor Abra helpen bouwen. Haar expertise in zowel mobiele apps als toegankelijkheid stelt haar in staat om als product owner en als consultant toegankelijkheid binnen Abra te fungeren. Recent voerde zij ook haar eerste toegankelijkheidsaudits uit. Deze combinatie van app-kennis en toegankelijkheid is zeldzaam en waardevol voor Abra.

“Mijn rol binnen Abra als product owner en consultant is inmiddels structureel geworden. Zo kan Abra sneller groeien en kunnen we meer bedrijven helpen op het gebied van toegankelijkheid. Waar nodig schakel ik mijn team van 5Pro Mobile in, zodat ze Abra projectmatig met softwareontwikkeling kunnen helpen.”

Toegankelijke apps als norm

Toegankelijke apps zijn nog niet de norm in de industrie. Hoewel overheidsinstellingen en semi overheidsorganisaties hier steeds meer aandacht aan besteden, vinden veel MKB's het ontwikkelen van toegankelijke apps te moeilijk of tijdrovend, vaak door gebrek aan kennis. “Hopelijk kan ik met Abra deze perceptie veranderen en zo toegankelijkheid in app-ontwikkeling bevorderen.”