Abra viert nieuwe Appt website en handboek

Ter ere van Global Accessibility Awareness Day (GAAD) zijn we verheugd om de nieuwe Appt website en het nieuwe Appt handboek toegankelijkheid te delen. Deze hulpmiddelen maken het makkelijker om apps toegankelijk te maken. Abra is er trots op deze projecten te hebben gesponsord en eraan te hebben bijgedragen.

Nieuwe Appt website

Appt is de grootste kennisbank voor app toegankelijkheid. De website is vernieuwd zodat deze voor iedereen sneller en gemakkelijker te gebruiken is.

Verbeteringen zijn onder andere:

  • Snellere laadtijden.

  • Open-source content in Markdown-formaat.

  • Open-source statistieken in JSON-formaat.

  • Bewerk-knop op elke pagina om artikelen te verbeteren.

  • Zoek-knop om snel te vinden wat je nodig hebt.

  • Nieuwe codevoorbeelden voor .NET MAUI

De migratie is uitgevoerd door Yurii Kozlov en Jan Jaap de Groot, teamleden van Abra.

Bezoek de nieuwe Appt website

Op een Macbook-scherm wordt een website weergegeven met de titel "Een gids voor het toegankelijk maken van apps" met statistieken over de toegankelijkheid van apps voor iOS en Android.Nieuwe Appt handboek toegankelijkheid

Veel mensen geven aan dat het lastig is om te beginnen met toegankelijkheid. In het ‘Appt handboek toegankelijkheid’ leer je de basis om apps toegankelijk te maken. Het geeft een samenvatting van beperkingen, hulpmiddelen, wetgeving, richtlijnen en bevat een aanpak voor ontwerpers, ontwikkelaars en testers. Elk onderdeel linkt naar meer gedetailleerde informatie op de Appt website.

Het handboek verscheen oorspronkelijk in het Nederlands en is duizenden keren gedownload. Naast het Nederlands is het nieuwe handboek ook in het Engels verkrijgbaar. Het is geschreven door Jan Jaap de Groot en Paul van Workum, de mede-oprichters van Abra.

Op de omslag van het handboek staat de titel Appt toegankelijkheidshandboek, de uitgever Appt Foundation, de auteurs Jan Jaap de Groot en Paul van Workum en een afbeelding van een persoon in een rolstoel omringd door iconen die betrekking hebben op toegankelijkheid.Laten we apps toegankelijk maken

Deze twee projecten tonen onze toewijding om apps voor iedereen toegankelijk te maken. Door samen te werken en kennis te delen, kunnen we een toekomst creëren waarin apps voor iedereen toegankelijk zijn.

Kun je hulp gebruiken bij het toegankelijk maken van jouw apps? Bekijk onze diensten en softwareproducten.